Water Recreatie Vereniging het Twiske

28 april 2019 is de open Twiske dag, WRV het Twiske doet hier natuurlijk ook aan mee met het volgende programma:

11.00 – 15.30 uur: Informatie over zeillessen en proefzeilen
11.00 – 13.00 uur: Demonstratie laser-wedstrijdzeilen
Kosteloos proefzeilen in een jeugdzeilboot voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud

Welkom bij de grootste en gezelligste waterrecreatievereniging van Oostzaan! Met ongeveer 140 leden en een eigen vloot van 27 zeilboten kun je letterlijk alle kanten op. Niet alleen voor een super gezellige tijd, maar bovenal om de passie voor watersport in leven te houden.

WRV Het Twiske is letterlijk en figuurlijk een multidisciplinaire vereniging. Je kunt twee verschillende zeildisciplines beoefenen o.l.v. ervaren zeilinstructeurs (jeugdboot en zwaardboot). Maar naast het zeilen is WRV Het Twiske ook rijk aan andere activiteiten. Motorboot tochtjes in de omgeving, gezellige clubavonden waar ook de liefhebber van sportvissen zijn verhaal kwijt kan, afgewisseld met een leuke barbecuepartij en een jaarlijkse tocht met een platbodem op de Waddenzee, bieden een uitstekende kans voor jong en oud om zich op allerlei gebieden te vermaken.

Er valt in Oostzaan zelf niet veel te zeilen. Daarom liggen onze lasers en jeugdzeilboten in Twiske Haven opgeslagen. Voor onze zeilers is de Stootersplas, in recreatiegebied Het Twiske, dan ook hét thuiswater voor wedstrijden en instructie.

WRV Het Twiske werd in 1972 opgericht door enkele enthousiaste Oostzaanse watersporters. Het gezellig ingerichte clubhuis, ’t Thorbaecke, is dé ontmoetingsplek om elkaar op dinsdagavond bij te praten over water(sport)ervaringen. Op zaterdagochtend laten de gebruikers van de aangeboden stallingsfaciliteiten, al dan niet volgens rooster, hun handjes wapperen dat het een lieve lust is om terrein en opstallen in prima conditie te houden, of assisteren ze elkaar tijdens de jaarlijkse hellingdagen.

Natuurlijk is het onmogelijk om binnen het kader van dit stukje een volledig beeld te schetsen van onze vereniging; maar je kunt natuurlijk altijd een blik werpen op onze eigen website, of gewoon een keertje op dinsdagavond of zaterdagochtend aanleggen bij ons clubhuis op de Dr. de Boerstraat 21a in Oostzaan, of een kijkje nemen op Twiske Haven waar wedstrijdzeilers en zeilinstructeurs je graag te woord zullen staan tijdens clubactiviteiten.